søndag 7. november 2010

Jakten på den perfekte kaffekopp.

Jeg elsker god design. Men jeg elsker funksjonalitet enda mer.
Jeg elsker ikke kald kaffe!

Jeg kjenner behovet for å ha mange like kaffekopper, sånn at vi kan dekke fint til kaffebesøk. Kjenner at nå må vi jo kunne begynne å kalle oss voksne og etablerte. Men når jeg må dele ut en salig blanding av kaffekopper av varierende grad av estetikk og funskjonalitet når vi får flere en to på besøk - så synker husmorstoltheten litt.

Så - jakten på den perfekte kaffekoppen har begynt!

Det skulle vise seg å være vanskeligere enn forutsett...

Den perfekte kaffekopp må ha riktig størrelse, og riktig form. Det er ikke så nøye om den har hank eller ei, men den må kunne holde kaffen varm. Og så må den jo være fin i tillegg.. Det finnes utrolig mange fine kopper;

Som disse to flotte fra Marimekko. Hadde jeg valgt kun ut fra design hadde disse vært i skapene mine allerede. Men de er for åpne i formen, og kaffen blir kald! Ikke bra nok for meg!

Jeg elsker disse fra Ferm Living, men også de synes jeg er utrolig håpløse i form og størrelse.Helst bør koppen være som denne fra Ikea, men enda smalere og bittelitt mindre...

Ok. Jeg har kanskje litt for høye krav, men tror ikke jeg kommer til å bli helt fornøyd før jeg har funnet den rette. Kan du hjelpe?

Har du den perfekte kaffekopp i ditt skap, eller har du sett den hos noen du kjenner eller i en butikk? Legg igjen en kommentar:)

10 kommentarer:

 1. Jeg har Marimekkokoppen nr 2 og mumukopper. Elsker dem.

  SvarSlett
 2. Titt innom figgjo sine sider, de har mange finfine helt hvite kopper! Så kan du heller kombinere med fat med mer farge på!

  SvarSlett
 3. Hei Maren. De hvite,smale koppene me har i bhg e veldig gode å drikke av, ikkje blir kaffien fort kalde heller.. ;o) Klem Irene

  SvarSlett
 4. http://nettpynt.no/ds_product_info.php/products_id/1602

  jeg har lagt min elsk på disse her mano koppene :D de er nydelige!

  SvarSlett
 5. Hva er det du sier?? Er det figgjobutikk i Stavanger!? Fortell mer om det!

  SvarSlett
 6. Vi har Origo fra Ittala, de går nesten ikke an å holde i med varm kaffe i for koppen blir så varm....ikke så bra med andre ord. Har også Menukoppene thermokoppen med verner panton mønster. De synes jeg er greie! :)

  Har fjernet sølet mitt igjen på vasen. Skal prøve på ny og se hva jeg klarer å makke sammen neste forsøk ;)

  SvarSlett
 7. Jeg har noen mummikopper som jeg syns er så flotte i design og størrelse, men teen min blir hurtig kald i dem. Jeg har nøyaktig det samme problemet som deg nemlig! Skapet er fullt av tekopper i forskjellige størrelser, design og merker, men de som holder best på varmen er et par kopper jeg fikk gratis fra en bokklubb en gang; ikke er de pene og jeg har heller aldri funnet dem igjen.
  Men disse er jo flotte http://www.froydislinden.no/design/indexdesign.htm

  SvarSlett
 8. Jeg synes du skal satse videre på forskjellige typer kopper jeg, det er super-sjarmerende!!
  Eventuelt finn et farge/design tema og ha mange forskjellige.
  klem fra Kathrine

  SvarSlett
 9. Hei! Jeg har koppene fra MENU og elsker dem!! Har kastet ut nesten alle de andre koppene i skapet, for etter at disse kom i hus, trenger jeg ikke andre... Har dem i flere design... Både de enkle med streken på og de kule som Verner Panton har laget design til i flotte farger :) Verdt en test!

  SvarSlett
 10. http://www.frurosaslandhandel.no/?PageID=690&ItemID=1722
  Disse er i perfekt störrelse :)

  SvarSlett