tirsdag 5. januar 2010

Farvel jul; velkommen 2010!

Jeg er jo enormt glad i julen, men synes også det er fantastisk å starte et nytt år med blanke ark. Alle juletingene er tilbake i esken sin, og igjen står tomme vinduskarmer, hyller og bord. Fantastisk! En veldig fin mulighet til å tenke nytt og omorganisere. Jeg har brukt et par kvelder på å samle alt nipset mitt (og det har jeg en del av). Noe har jeg ryddet vekk til lagring (så kanskje om et år eller to finner jeg det igjen ved en tilfeldighet og muligens liker jeg det igjen og det kan settes frem - nesten som å finne en 50-lapp i buksa som ligger helt underst i haugen på stolen på soverommet), mens resten samles sammen på stuebordet for så å replasseres rundt omkring i stua. Veldig veldig kjekk aktivitet!

Jeg prøver meg frem på ulike sammensetninger. Jeg har en forkjærlighet for å sette ting i grupper på 3 (kanskje litt for påfallende ofte dersom man ser etter, men det funker jo...). Jeg setter sammen ulike høyde- og fargesammensetninger for å se hva som passer best sammen. Resultatet blir (med litt hell og kanskje litt velvilje) at tingene kommer bedre frem, får en ny funksjon eller kan sees i et nytt lys.En gruppe med 3: Gammel kasse fra farmor - tror den har inneholdt såper en gang i tiden. Det står "Denne sæbe koster 15 øre stykket" på et klistermerke på topplokket - stas!

Det turkise smykkeskrinet har jeg hatt så lenge jeg kan huske. Den kan trekkes opp og spiller en nydelig spilledåsemelodi, men dessverre har jeg mistet ballerinaen som danset rundt og rundt på speilet som er inni. Men uansett, smykkeskrinet er jo et smykke helt i seg selv, jeg elsker fargene!

Den siste lille tingen her er en liten karusellhest inni en kule med glittersnø, fra Søstrene Grene.
Et utsnitt av oppslagstavla mi. Den har jeg laget av en isoporplate (bygningsisopor som er litt hardere enn vanlig isopor) trukket med stoff. Her henger jeg opp fine bilder som jeg finner i blader og aviser, samt bilder av fine folk som jeg er glad i. Skiltet med nummer 6 hang på huset helt fra 50 årene opp til for noen år siden da huset fikk ny adresse og nå er nummer 11.
Verdens fineste og skjeive lyslykt! Den sto på terassen og var utelampe før. Terassen er nå innebygd, og har blitt kontor, og lykta har derfor fått bli med inn. Vi tenner stearinlys i den hver kveld, og den gir et kjempefint lys og god stemning.


Enda en gruppe med 3: vase fra IKEAs PS kolleksjon, gammel kopp kjøpt på Fretex med lys i, og en liten kongefugl fra Søstrene Grene.


Bokstaver er kjekt! Den lille J'en er kjøpt i Danmark, de andre to fikk jeg tak i på den lokale hobbybutikken. I vasen fra Normann Copenhagen har litt av julen fått lov til å være igjen. De røde bærene blir veldig flott sammen med det grønne! Den røde lampa er lampa som hang på pulten min hjemme på barnerommet i alle år. Nå har den blitt tatt med opp fra kjelleren og frem i lyset i stua vår.

Fuglene har også vært farmor sine. De er både litt stygge og nydelige på en gang, derfor elsker jeg dem! Mannen i huset vil helst at vi skal spraye dem hvite, og det kunne nok vært ganske flott. De gjør seg uansett veldig godt i vinduskarmen sammen med telyslykter.
2 kommentarer:

 1. takk for kommentaren om avisartikkelen, hihi :D

  så fint du har det :D elsker den lille j'en! er så vanskelig å finne bokstaver med farger på her i norge, håper vi ser mer av det fremover :D

  SvarSlett
 2. så kjekke detaljer Maren:) Jeg ser jeg må komme på besøk snart, er ikke en eneste ting jeg kjenner igjen *fnis*
  Så koselig Christine er inom her også:)
  *vinke*

  SvarSlett