mandag 14. februar 2011

Baby vs brød - dag 5-7

Dag 5 - 7: 

Stille.
Det skjer absolutt
   ingenting.
Verken med baby eller surdeig.

Babyen er tilgitt, han skal få lov til å være inne i magen så lenge han vil. Det er jo fint at han trives egentlig.

Men dumme surdeig kan brenne.







Den har virkelig ikke vokst noen ting siden torsdag, rare greier. Men jeg mistenker at det er mitt nattkalde kjøkken som har gjort utslaget. Hadde jeg bare vært litt mer tålmodig hadde jeg med freidig mot startet på ny omgang - men det gidder jeg ikke ;) Hvis noen andre prøver seg, vennligst hold meg oppdatert!

Nå skal tiden fremover brukes til kun èn nedtelling!

baby vs brød
0 - 0

i hjertet:
baby vs brød
massevis - 0

fredag 11. februar 2011

Baby vs brød - dag 4.

Dag 4: 

Babyen i magen har vært voldsomt aktiv i dag. Tror noen ganger han tenker at hvis han bare presser nok så klarer han å komme ut gjennom navlen min... Men det klarer han jo ikke heldigvis - så 4-0 til brødet i dag.






Dagens gjøremål:
Morgen: bland i 2 ss rugmel og 2 ss lunket vann. La det stå resten av dagen

Nå er det bare å vente. I følge avisa så skulle egentlig surdeigen være klar til oppdrag i løpet av kvelden. Den må da ha vokst ganske mye og begynt å boble. Min surdeig er ikke særlig høy og ganske rolig av seg... Min teori er at jeg nok har hatt det litt for kjølig på kjøkkenet. Deigen trenger visst ganske jevn og noenlunde varm temperatur rundt seg. 

Gir ikke opp uansett! Lar den stå videre - satser på at den spirer og gror i løpet av helga!

torsdag 10. februar 2011

Baby vs brød - dag 3.

Dag 3:

Babyen i magen trives godt der inne!

Jeg håper at surdeigen trives godt i glasset sitt også. Den ser mistenkelig lik ut i dag, men det er en definitiv lukt av noe som vokser.





Dagens gjøremål: bland i en spiseskje med rugmel på kvelden. La stå over natten.

Har noen en oppskrift på et godt surdeigsbrød som de har lyst til å dele med meg? Nå er det bare et par-tre dager til kulturen er klar til bruk - og jeg må nok forberede meg på at det ikke blir sykehusbesøk, men brødbaking her i helga...

Fortsettelse følger....

onsdag 9. februar 2011

Baby vs brød - dag 2.

Dag 2:

Ingen baby enda.
Ei heller store utviklingen på surdeigen.
Slik ser den ut i dag:



Helt lik som i går:) Eneste er at den lukter litt "friskt".

Dagens gjøremål med surdeigen: Rist litt forsiktig på glasset en gang morgen, en gang kveld.

Litt nærmere forklaring om surdeig: Dette som jeg har i glasset kommer ikke til å bli til et brød helt av seg selv. Det jeg dyrker oppi glasset er surdeigkultur, som jeg igjen kan bruke til å bake surdeigsbrød. Kulturen brukes i stedet for gjær. Det skal ta 4 dager å dyrke, og den skal vokse seg større i løpet av denne tiden. Man bruker ikke opp hele kulturen i en bakeprosess, man tar bare ut en viss mengde (en spiseskje for eksempel). Det vil si at det blir mer kultur igjen, og man kan holde den vedlike egentlig Uendelig (tenk på det!) ved å oppbevare den kjølig og passe på å mate den med litt mel og vann med jevne mellomrom. 

Bare for å ha sagt det - jeg sikter ikke mot uendelig! Kommer jeg meg til for eksempel lørdag med en kultur som har vokst i alle fall litt, skal jeg si meg fornøyd. 

Fortsettelse følger...

tirsdag 8. februar 2011

Baby vs brød - surdeigsprosjekt i ventetiden.

Nå er det snart tid for lillebror sin ankomst her i heimen. En og en halv uke til termin. Ikke noe annet å gjøre enn å vente...  Eller..?

Noe må man jo gjøre mens man venter! Ventetid er prosjekttid.
Etter å ha blitt litt inspirert av artikkel i Stavanger Aftenblad i dag, har jeg bestemt meg for å hive meg på surdeigsprosjekt. Å lage surdeig krever jo som kjent noen dager med venting, så det skulle jo ikke være noe nytt her i gården.

Så blir det jo spennende å se da; hva kommer først - surdeigsbrød eller baby?



Dag 1:

En stk sprettmage:





Surdeig:


Surdeig dag en:
1 ss rugmel
2 ss vann
Bland sammen i syltetøyglass. Sett lokket oppå, uten å skru igjen. La det stå lunt på kjøkkenbenken.


Noen som har lyst til å gjette på hva som kommer først? Selv så vet jeg ikke. Kunne jo godt tenkt meg å få babyen ut snart, men så var det jo litt spennende med dette brødet også da.... Hvis det plutselig blir sykehus så er det jo ikke så lett å passe på surdeigen i tillegg. Hmm.... Uansett, telling av dager blir det fremover;)


søndag 6. februar 2011

Dropbox.

Gode løsninger for oppbevaring er det viktigste å få orden på.

En av mine løsninger innebærer å plassere dropboxer litt rundt omkring.



Jeg har også masse bokser for spesifikt innhold. Dropboxen er for alle de tingene som man ikke vet helt hvor man skal gjøre av, eller som man rett og slett ikke gidder å sortere. Drop rett i boksen!

Norske interiørbloggers utfordring denne måneden er oppbevaring. Masse tips å hente!